29/9/10

D'on venim? ¿De dónde venimos?

He ací un gran llibre i una gran visió de les inquietuds del nostres infants. Des que vaig conèixer aquest llibre i vaig vore el video, de la mà d’una gran mestra, sempre l’he recomanat a les grans amistats que de tant en tant els inquieta la qüestió que fan els seus fills: D’on venim? Com vaig nàixer jo? I altres tants dubtes que solen sorgir conforme els xiquets/es van creixent.
Aquestos divertits dibuixos animats responen a totes eixes preguntes incomodes i inevitables que han desconcertat a mares i pares de tot el món des que es van “inventar” els xiquets. ¿De dónde venimos? va descobrint, amb gran delicadesa i en to d’humor, tots els secrets de la vida, des de la concepció fins al naixement.
Sigmunt freud va ser un dels primers psicoanalistes que va desenvolupar la teoria de les etapes sexuals per les que passava el xiquet/a des que naixia, estes 5 fases van ser tot un escàndol en l’època però a poc a poc van anar afiançant-se i desenvolupant-se fins ara i avui en dia l’educació sexual ocupa espais en moltes escoles i en moltes famílies. Si bé és clar que aquesta educació ha d’iniciar-se en l’àmbit familiar i ser a través de la vida escolar un reforç dels coneixements previs que han adquirit els alumnes al llarg dels seu desenvolupament familiar. Per fer més fàcil la tasca educativa per a les famílies existeixen vídeos i llibres, però en especial aquest video és un dels meus favorits per la claredat de les paraules i imatges.
Per saber més:

2 comentaris:

  1. Ana y Marina tienen dos que tambien son muy buenos: On vas Guillemi y Mamá puso un huevo, te los dejaré para que los ojees que son muy "ilustrativos"

    ResponElimina
  2. Si encantada de rebre novetats és molt interessant que tots recomanem el que sabem així tindrem una gran quantitat de material per fer més fàcil la nostra tasca. Gràcies Toñi!!

    ResponElimina