17/11/11

El Castell

Com ja vaig avançar el projecte passat el que més il•lusió els feia a les girafes era ser cavallers, princeses, reis i reines. Doncs bé eixe moment ha arribat i la nostra aula s’ha transformat en un immens castell confeccionat per David el mestre de Religió que és un gran dibuixant, la senyo Marisa i jo com a pintores oficials del regne...

Però el que reialment els interessa als xiquets i xiquetes és disfressar-se, fer representacions teatrals, però per a tot açò hem d’esbrinar un poc com va ser aquesta Època Medieval dels castells.

Per iniciar el projecte van demanar a les famílies una mica d’ajuda per dur elements relacionats amb el Castell i no es va fer esperar molt la resposta, ja que van arribar contes on hi havia algun castell, castells molt bonics, i disfresses de tota mena.

Els xiquets/es també estan molt il•lusionat i tant és així que Ainhoa el seu pare li ha confeccionat un barret de princesa que ja te a l’aula per completar la disfressa i Ángel ha arribat aquest matí amb un trage de cavaller confeccionat per la seva mare.
Tots dos han fet desfilada i com no tots els altres també volien posar-se les disfresses.

A l’aula ens trobem les mestres totes abrumades ja que sembla s’ha convertit en una botiga de confeccionar trages, el cavallers desesperats i les princeses ja ni contar-vos tant és el tema i la il•lusió que tenen que ens hem vist en la necessitat de demanar ajuda a les famílies per confeccionar l’escut, l’espasa i el cavall, ja em va advertir Vicente que no els enganyara i que havia de dur-los un cavall, jo se que aquestos pares sabran fer uns cavalls meravellosos.

Nosaltres hui hem elaborat un conte ja ells només volen fer representacions de cavallers lluitant, les princeses que es casen, la reina i el rei vigilant el castell i clar com que tenen molt ben sabuda la del projecte passat de la bruixa ha sigut un tres i no res tornar a fer un nou conte
“EL DRAC I EL CAVALLER”


Hi havia una vegada a un regne molt llunya un Rei, una Reina, un cavaller, una princesa i un drac.

Un dia va aparèixer el drac que era ferotge i malvat (alguns el volien bo però Lucas de Diego que es qui el representa deia que era ferotge) que volia menjar-se a la princesa perquè era molt bonica.

El Rei i la Reina (tenim dues parelles representades per Natalia i Alejandro i Saúl i Ainhoa) estaven molt tristos perquè el drac volia menjar-se a la seva filla i van cridar a un cavaller molt valent:


- Cavaller hi ha un drac ferotge que vol menjar-se a la princesa.


- Mata’l i et donarem la mà de la nostra filla.

El cavaller va esperar al drac i quan va aparèixer pel castell va lluitar amb ell fins que li va donar mort.


I de la sang del drac va aparèixer una maduixa (el final sembla el de San Jordi ja que se’n recorden del conte però com son tan espavilats li han canviat el final perquè jo sempre els dic que no podem repetir contes que ja coneixem).
 A la fi el drac mor i el cavaller li va regalar a la princesa la maduixa, els reis tan contents van quedar que li van dir:


- ja pots casar-te amb la nostra filla.

I clar tots a la boda cantant: ja s’han casat, ja s’han casat i per la finestra s’han enlairat.... (apoteòsic final).
 Vos deixe una xicoteta representació del dia de avui, aquestes properes setmanes continuarem amb les representacions i si pot ser amb els trages que ells es confeccionaran.


A poc a poc anem descobrint coses del castell:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada