7/4/11

La granja de les girafes

El projecte de la granja el van iniciar a l’inici del mes d’abril, amb una pluja de coneixements que ni el mateix granger en tindria tants.

Guix en mà i tots disposats a esprémer el cap per esbrinar tot allò que hi hauria a la granja. Les idees anaven sortint i a vegades et toca mantindre la compostura de les coses tan gracioses que diuen! El cas va ser que a la pissarra vaig començar fent alguns traços i ells i elles havien d’endevinar que era aquell dibuix, idees de tota mena, però al final va aparèixer la granja.

Per suposat la impulsivitat no es pot aguantar, però a poc a poc recordem que cal aixecar la mà i anem escrivint tot allò que sabem sobre la granja:

Tots - a la granja hi ha animals Jo – lleons i girafes i ...

Tots – nooooooooooooooo

Ainhoa – vaca

Jo – però quantes potes dibuixe? Tots conten fins a quatre.

Álvaro – ovella, (em diu les potes que he de dibuixar)

Saúl – porc, (de color rosa aclareix) i també em diu les potes que he de dibuixar. Vicente – pato (la traduïm al valència “ànec”), i li pregunte per les potes, la qual cosa em contesta que no en te.

Per darrere Natàlia tota afanada li replica que si que en té, ell amb cara de sorpresa, i Álvaro també li diu que si que en té. Alguns companys callen i altres estan a favor de la proposta de Natàlia.

Jo – Vicente perquè penses que no tenen potes?

Vicente – per que tenen ales i plomes. Naiara, i altres amics li diuen que en tenen dos, els altres callen i esperen el resultat... Li dibuixe 2 potes i lis explique una mica com són (encara que després a la pissarra màgica els veuriem).

Marc – una gallina Altres repliquen i el pollastre...

Claudia – conillet. Els amics diuen que Claudia en te molts.

Jo – Com?

Claudia – el meu pare en té molts.

jo - On estan? Claudia – a la casa.

Jo – però dins de casa, es giten amb tu? Claudia – no fora en una granja. Mira quina casualitat, li direm al pare que ens deixe un per veure’l!

Continuem esbrinant coses:

Saúl – hi ha un home

Jo – i que fa?

Saúl – granar

Jo – i que grana?

Saúl – la caca dels animals.

Jo – i com li diuen?

Pensen, però no acaba d’arribar l’idea. Done una pisteta .... és una paraula que s’assembla molt a granja.... Tots granger (a ple pulmó).

Álvaro recomana que faça corralets per que no s’escapen els animals.

Jo – com els faig? Alguns expliquen que redons, altres que grans...

Raúl – i també hi ha un tractor (com el del meu iaio) Dibuixem el tractor després de descriure’ns Raúl com era i ja tenim de tot un poquet per formar la nostra granja.

Al dia següent tot el que havien dit, ho van reflectir amb imatges (reials, no els meus humils dibuixos) i van enviar una noteta a les famílies perque ens deixaren tot allò que tingueren referit a la granja. Altra cosa no però col·laboració la que faça falta (i més). I ací vos deixe una xicoteta mostra del nostre projecte.

2 comentaris:

  1. Quin projecte més divertit i enriquidor...m'encanta aquesta pissarra plena d'animals!!! Us animeu a participar a la nostra pissarra màgica?. Una abraçada.
    pintalaluna.blogspot

    ResponElimina
  2. Anem a veure com van aquestos artistes i ja te conte!! La idea està genial i és molt interessant així que no ho dubtes!!

    ResponElimina