21/10/11

Les bruixes i el príncep

Al llarg d’aquestes dues setmanes el nostre projecte ha fet un gir impensable ja que de la idea de crear un conte sobre la bruixa ha nascut tota una obra de teatre que els alumnes es moren cada dia per representar, hem hagut de deixar una mica de costat el nostre horari i donar preferença a les representacions.

Com que aquest curs estem immersos en el món dels contes, no podia faltar la nostra creació personalitzada i una vesprada a poc a poc van donar forma al conte de “Les bruixes i el príncep”. (Vos deixe el conte original que van fer i a poc a poc hem anat millorant-lo).

Hi havia una vegada un arbre molt gegant que la bruixa Piruixa va convertir el arbre en un xiquet, en un príncep.
Altra bruixa mala que anava de lila i roig com era mala el va fer un arbre perquè tenia màgia.
El príncep tenia una espasa i volia matar a la bruixa, el príncep volia salvar a la princesa, la princesa estava en Novelda.
En el castell (es suposa que de Novelda) hi havia un rei i una reina i la princesa que la bruixa la tenia agafada perquè no volia que es casara amb el príncep i quan va arribar el príncep va lluitar (un diu i guanya, però jo els dic anem a veure si estava dins de l’arbre com pot ser...) la bruixa mala el va posar dins? aleshores concloem; la bruixa el va convertir en arbre, però va arribar la bruixa piruixa i el va salvar i es va casar amb la princesa.
I a tot açò com li deien a la bruixa mala? La Bruixa Pissarra!!

Desprès de la creació van decidir fer una xicoteta representació del mateix, però quina sorpresa quan tots els xics volien ser valents prínceps, les xiques les princeses, altres bruixes i els que més de rei i reina, no vos podeu imaginar com estaven els xiquets per una banda emocionats, per altra enutjats i la millor manera per sorteig amb la cançó de quatre pedres hi ha al carrer... el cas és que van sortir moltes emocions unes bones i altres no tant, van descobrir l’enuig per aquells que no els havia tocat, van descobrir l’egoisme d’aquells que deien jo vull ser eixe o aquell, em toca a mi (encara que ja havien eixit el dia anterior) i van descobrir l’alegria dels escollits.

La primera representació va eixir molt bé amb teles que ens van proporcionar les famílies i rebuscant pels armaris van caracteritzar els personatges i els xiquets encantats. Però la cosa no acaba ací a l’endemà alguns van dur coses de casa, una espasa, altre un barret tots volien ser prínceps, lluitadors... eixe dia la cosa va passar però al següent ja no aguantaven mes i per la vesprada de nou “sonrisas i lagrimas” han d’aprendre que tots han de sortir i a poc a poc.

Però hui ha sigut ja el no va més, així que hem dedicat el matí a este fet com bé diu Mª Teresa Abad en el curs que estic fent el més important no és atendrens a un horari estricte, sinó escoltar les coses que els interessen als xiquets que d’això és pot traure molt i així ha sigut AAAHHHH!! i ja tenim projecte per al proper mes jo pensava si el cos, si la tardor si..., NO RES D’AÇÒ al proper mes treballarem com bé els he dit els prínceps, les princeses, els reis, les reines i tot açò en el projecte dels castells, que ja m’he documentat i a moltes companyes els ha donat molt bons resultats així que si no canvien d’idea aquest farem i cadascú podrà representar el seu personatge favorit.

Continue amb el tema de hui, doncs bé hui Vicente arribava amb corona i m’ha fet molta gràcia perquè era la que li havia fet per celebrar l’aniversari en 3 anys que il•lusió de veure-la, Tobías duia una espasa i dies abans Raúl també havia dut altra.
I clar tornem al tema d’escollir personatges, però hui ja no podia haver conflictes perquè cadascú ha triat el seu personatge favorit, així que teníem 8 princeses, 1 bruixa i 3 reines, i de xics 1 bruixot, la bruixa Piruixa, un arbre, 7 reis i 6 prínceps. Ha quedat una obra de teatre digna de les grans representacions, amb vestuari incorporat i hui tots encantats, per concloure el matí un dibuix amb els personatges dels contes i escriptura espontània. Tots els dibuixos xulissims!!

Les bruixes i el príncep on PhotoPeach

1 comentari:

  1. Quina gran experiència i gran treball que ens presentes. Em sembla que els teus nens s'ho estan passant d'allò més bé amb els prínceps i les princeses!

    Molt "xulo" el vídeo que ens has adjuntat! Ànims que ho fas molt bé.

    Salutacions.

    ResponElimina